Vi välkomnar vår nye ordförande – Marco Schirone

Nye ordförande Marco Schirone med avgående ordförande Ann-Christin Karlén

Marco Schirone tar över ordförandeskapet i nationella SFIS efter Ann-Christin Karlén som haft rollen sedan 2014. Anki hade aviserat sin avgång, men då ingen ny kandidat fanns tillgänglig vid ordinarie årsmöte i maj, stannade hon kvar tills vi kunde välja en ny ordförande.

Vem är Marco?

Marco, med en master från Bibliotekshögskolan i Borås, arbetar sedan 2014 på Chalmers bibliotek, en del av Chalmers nyaste institution, Vetenskapens kommunikation och lärande. Han undervisar i informationskompetens och är även kursansvarig för bibliotekets doktorandkurs.
Tidigare yrkeserfarenheter är från gymnasieskola, både som lärare och skolbibliotekarie, språklärare för vuxna samt marknadsforskning inom läkemedelsindustrin.

Marco kommer från Bari i södra Italien. Efter studenten började han studera filosofi på universitetet. Studierna fortsatte på Birkbeck College i London. Marco ville testa en ny miljö några månader och förbättra sin engelska. Där tog han en MA med filosofi som huvudämne.
 
Det var kärleken, inte helt ovanligt, som tog Marco till Sverige. På en fest träffade han Marie, som var på tillfälligt besök i London. Tycke uppstod, de blev ett par och de gifte sig. Efter några år tillsammans i London flyttade de till Sverige som sedan 2008 är Marcos nya hemland.

Vi önskar Marco stort lycka till i sin nya roll som SFIS ordförande

Elinor Magnusson
Ordf. SFIS Väst